dijous, 26 de gener del 2012

Calçots amb la seva salsa

Què cal:

- 50 grams d'ametlles torrades
- 50 grams d'avellanes
- 3 tomàquets
- 6 grans d'all
- pimentó picant
- pimentó dolç
- 20 grams de vinagre
- 300 grams d'oli (més o menys)
- calçots


Com es fa:

Escaliveu al foc a terra o al forn els tomàquets i 3 grans d'all.

Quan estiguin fred, peleu els tomàquets i els alls.

 
Prepareu les ametlles i les avellanes. Si les ametlles no son torrades, fregiu-les una mica en una paella.


Peleu el 3 grans d'all restants i traieu el grill del mig.


Piqueu els fruits secs, tots els alls i els tomàquets.
Afegiu sal, una culleradeta de pimentó dolç, una mica de pimentó picant i el vinagre.


Torneu a picar.
Poc a poc aneu afegint l'oli fins que tingueu la textura desitjada. Podeu fer la salsa més espessa o més clara, tal com us agradi.



Els calçots, si no teniu foc a terra, es podeu coure al forn.
 


Deixeu-los una estona embolicats en paper de cuina o paper de diari i porteu-los a la taula calents.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada