Què cal:
- 50 grams d'ametlles torrades
- 50 grams d'avellanes
- 3 tomàquets
- 6 grans d'all
- pimentó picant
- pimentó dolç
- 20 grams de vinagre
- 300 grams d'oli (més o menys)
- calçots
Com es fa:
Escaliveu al foc a terra o al forn els tomàquets i 3 grans d'all.
Quan estiguin fred, peleu els tomàquets i els alls.
Prepareu les ametlles i les avellanes. Si les ametlles no son torrades, fregiu-les una mica en una paella.
Peleu el 3 grans d'all restants i traieu el grill del mig.
Piqueu els fruits secs, tots els alls i els tomàquets.
Afegiu sal, una culleradeta de pimentó dolç, una mica de pimentó picant i el vinagre.
Torneu a picar.
Poc a poc aneu afegint l'oli fins que tingueu la textura desitjada. Podeu fer la salsa més espessa o més clara, tal com us agradi.
Els calçots, si no teniu foc a terra, es podeu coure al forn.
Deixeu-los una estona embolicats en paper de cuina o paper de diari i porteu-los a la taula calents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada