He fet un brioix salat i he posat la botifarra dintre. I n'he tingut prou per a fer un altre brioix amb xoriço.
Què es necessita per a la massa del brioix:
Hi ha moltes maneres de fer un brioix, tant dolç com salat, però jo l'he fet de manera senzilla i que no s'hagi d'esperar gaire temps.
- 150 gr. de llet (pot ser llet de soja)
- una culleradeta de sal
- 40 gr. de sucre
- 1 culleradeta de sal
- 50 gr. de mantega toveta
- 3 rovells d'ou
- 20 gr. de llevat premsat o 1/2 bossetes de llevat sec de pastisseria (el venen en capsetes als súpers)
- 380/400 gr. de farina
Com es fa la massa del brioix:
Barrejar la llet tèbia amb la sal, el sucre i la mantega fins que estigui tot ben desfet. Ho podeu batre. Afegir el llevat, els rovells i continueu batent. Per últim afegiu la farina i remeneu (sense batre) i amassar amb les mans fins aconseguir una massa suau i tova.
Estireu la massa sobre una superfície engrassada o làmina antiadherent,
pinteu l'interior amb mantega desfeta i afegir el farcit que es vulgui (botifarra, pernil, xoriço, formatge, nous,etc.).
Pinteu amb aigua els extrems per a que segelli.
Enrotlleu el brioix prement al mateix temps.
Engrasseu amb mantega un motlle de plum cake o qualsevol que us vagi be i`poseu el brioix dintre.
Pinteu-lo per sobre amb ou batut. Jo he batut la mica que ha quedat dels rovells al bol i una de les clares que han sobrat.
Ara heu de deixar que dobli el volum. Es deixa reposar unes 2 hores. Si teniu molta pressa poseu-lo al forn a 50 graus fins que vegeu que ha doblat. Però és millor deixar-lo fer tranquil.lament.
Escalfeu el forn a 180º/200º i deixeu-lo coure 20 minuts.
Brioix de botifarra negra
Brioix de xoriço
Podeu fer com jo he fet, dividir la massa en 2 parts o també podeu tallar el brioix un cop enrotllat i posar els brioixos petits en papers/envasos de magdalenes.
Si voleu fer l'opció dolça heu de posar només una miqueta de sal enlloc d'una culleradeta de sal i afegir 2 cullerades de sucre vainillat. El procés és el mateix i el podeu farcir de confitura, fruits secs, fruites, xocolata, etc..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada