divendres, 6 de gener del 2012

Amanida amb bacallà i salsa romesco

Ingredients:
- Escarola o qualsevol tipus d'ensiam
- Bacallà esqueixat dessalat
- olives negres
- 2 o 3 nyores o pebrots de romesco
- un tomàquet
- 5 grans d'all
- una llesqueta de pa
- 12 ametlles torrades
- un bitxo (guindilla)
- oli d'oliva
- vinagre
- sal

Com ho faig:


Primer la salsa romesco.
S'escalden les nyores amb aigua bullint. Es deixen (obertes) dins de l'aigua fins que son ben toves. Es treu les llavors i la part del mànec.



Mentrentant escaliveu al foc a terra o al forn el tomàquet i 3 grans d'all. Fregiu el pa amb una mica d'oli.


Peleu el tomàquet i els alls i ho tritureu juntament amb la resta d'alls, les ametlles, el pa, sal, el bitxo, les nyores, un quart de litre d'oli i una o dues cullerades de vinagre.


Prepareu l'ensiam o escarola amb el bacallà esqueixat i unes quantes olives negres.


Amaniu amb la salsa. Remeneu-la be cada vegada que la vulgueu fer servir, doncs l'oli es queda per damunt.

 
Aquesta salsa pot servir d'acompanyament a qualsevol verdura, peix o carn a la planxa. Si la utilitzeu per a fer guisats o estofats, prescindiu del vinagre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada