divendres, 6 de gener del 2012

Costellam de xai al forn amb moniatos (patates dolces)

Què cal:
- un costellam de xai/ espatlles/cuixa
- 3 o 4 moniatos
- pebre negre
- orenga
- timó
- 4 grans d'all
- brandy/cognac/whisky
- oli d'oliva
- sal
- aigua

Com fer-ho:
Feu coure al forn o al foc a terra els moniatos. Reserveu-los.


Mentre es fan els moniatos peleu els alls, piqueu-los i poseu-los en un morter amb sal, pebre negre i orenga.
Piqueu-ho tot be i afegiu oli. 


Amb aquest macerat suqueu la carn. Deixeu que reposi una estona. Millor si és tota una nit (a la nevera) o unes 2 hores.



Precalenteu el forn a 180º i poseu oli en una safata. Col.loqueu la carn macerada en la safata i afegiu una mica de sal, oli  i unes branques de timó per sobre.


Als 15 minuts de cocció aproximadament tireu una copa de licor i deixeu que vagi evaporant.
Aneu regant la carn amb els suc de la cocció de tant en tant. Si vegeu que queda molt seca hi afegiu aigua calenta.
Peleu els moniatos i talleu-los a trossos.


Quan falti uns 20 minuts pel final i i afegiu els moniatos.

El temps de cocció dependrà del tips de carn i de la mida. Normalment és de uns 75 o 80 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada