dimarts, 13 de desembre del 2011

Sopa de carabassa amb ou i nous

Molt fàcil i molt bona.

Ingredients
uns 750 grams o un kilo de carabassa pelada
2 o 3 cebes
3/4 litre de brou vegetal
unes quantes nous
herbes provençals
vi blanc o cava
mig got de llet
1 ou per persona
una mica de mantega
oli d'oliva, sal, pebre i pimentó

Com la faig
Peleu una carabassa (o mitja) , netegeu les llavors i feu-la a trossos
Peleu les cebes i talleu-les en 4 o 5 trossos.
Tingueu preparat un litre aproximadament de brou vegetal o poseu una pastilla de concentrat de verdures (MAI DE CONCENTRAT DE CARN) a bullir en un litre d'aigua fins que es desfaci la pastilla..
Poseu oli en una cassola i quan sigui calent tireu-hi la carabassa i la ceba.


Foc lent i tapeu. Deixeu que vagi coent uns 10 o 15 minuts i afegiu una mica de sal, una mica de pebre negre i una culleradeta petita d'herbes provençals.


Remeneu i deixeu-ho 5 minuts més. Afegiu un raig de vi blanc. Aproximadament a la mitja hora (o menys) de cocció total la ceba i la carabassa han d'estar cuites. Ara aneu tirant el brou a les verdures fins que penseu que n'hi ha prou.

Us pot quedar una sopa espessa o una sopa més clara. Depèn de la quantitat de brou que hi poseu. I penseu que al final s'hi afegeix llet.


Deixeu-ho uns 3 o 4 minuts que lligui be i tritureu-ho tot.
Torneu-ho a posar la cassola a foc lent, amb una o dues cullerades de mantega i un gotet de llet.
Remeneu be i quan la mantega s'hagi fos tireu dintre els ous que cregueu necessaris amb un polsonet de pimentó vermell (picant o no) a sobre de cada ou.


Tapeu la cassola i en uns minuts els ous estaran fets. I la sopa també.


Per acabar, si voleu, podeu trencar unes nous i servir-les d'acompanyament a la sopa.

 

1 comentari:

  1. Bua, quina salivera! Hem recorda als Nadals/hiverns a casa :)
    Quan torni del viatge provaré de fer-la.

    ResponElimina