dissabte, 10 de desembre del 2011

Caragols (a la llauna) al forn

Com no podia ser d'un altra manera, la meva primera recepta és CARAGOLS!!!!
Que no cal tenir foc a terra per a fer uns caragols boníssims sempre que us vinguin de gust.

Ingredients
1kilo de caragols bovers
sal
pebre negre
pebre vermell picant
oli d'oliva
timó
Com els faig jo
Poso el forn ben fort i mentrestant netejo els caragols amb aigua a l'aigüera. Els vaig posant a la llauna del forn vigilant que no n'hi hagi cap de mort (és fàcil detectar els morts per l'olor). Un cop escampats a  la llauna tiro força sal per sobre, pebre negre i pebre vermell.
Finalment un bon raig d'oli i unes branquetes de timó.
Quan el forn està molt calent, s'hi posa la llauna i es deixa uns 10 o 15 minuts a temperatura màxima. Desprès es baixa la temperatura a 150/160 graus i espereu a que estiguin cuits al vostre gust.
Si els caragols estan poc eixuts i us fan molta aigua, no poseu oli al començament i buideu l'excés al cap d'uns minuts. Desprès afegiu l'oli i continueu amb la cocció.
Per eixugar els caragols, us recomano tenir-los en un lloc fresc uns dies, en un recipient foradat o en una malla i espolsats amb farina.



Ja només us cal un bon allioli i una vinagreta.

1 comentari: