Què necessiteu:
- 2 o més peus de porc cuits tallats per la meitat.
- 5 o 6 grans d'all
- una pera
- 4 o 6 tomàquets
- panses
- pinyons
- espècies. herbes provençals,comí, pebre negre i pebre vermell picant
- sal i oli
Com es fa:
Talleu els tomàquets a daus i si voleu elimineu la pell i les llavors (no cal però)
Poseu oli en una cassola plana i quan estigui calent hi tireu els tomàquets, les panses i els pinyons. Remeneu i tapeu. Deixar coure a foc lent. Mentre es cou aneu fent la resta.
Peleu els grans d'all, talleu-los per la meitat i si hi ha grill el llenceu. Feu que els alls confitin al foc. Per confitar poseu els alls coberts d'oli i al foc més lent que pugueu. Quan vegeu que l'oli comença a bullir, tanqueu el foc.
Peleu i talleu una pera
i poseu-la a coure amb mantega a foc lent i tapada fins que estigui tova.
Apagueu el foc i xafeu-la amb una forquilla. Reservar.
Ara anem a les potes/peus. Les millors (si no les voleu estar bullint un munt d'hores abans) son les de la carnisseria, però en alguns Súpers també n'hi ha que estan be. A mi m'agraden les de Mercadona o les de Caprabo.
Poseu-les 2 o 3 minuts amb la mateixa bossa de plàstic al microones i un cop calentes i toves les desosseu dintre de l'aigüera amb uns guants de làtex i amb molt de compte.
Tireu una mica de pebre negre i de pebre vermell picant per sobre i les passeu per farina. Fregiu-les pels dos costats a foc lent i tapades. Compte que esquitxen molt. Reservar.
Quan el sofregit de tomàquet estigui a la meitat de la cocció hi afegiu uns quants alls confitats, les herbes, comí, sal i pebre.
Remeneu i deixeu que es faci be.
Feu un allioli a mà o a màquina amb la resta d'alls confitats i un de cru.
Poc a poc barregeu l'allioli amb la pera xafada (que ha d'estar freda).
Poseu el sofregit en un recipient que pugui anar al forn. Si hi ha restes de pela del tomàquet podeu treure-la ara.
Els peus de porc fregits per damunt,
i l'allioli de pera per sobre.
A gratinar a la grill del forn. Controlar que no es cremi.
Llest per a ser menjat!!!
AQUESTA RECEPTA LA PODEU FER TAMBÉ AMB BACALLÀ!!!!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada