divendres, 30 de desembre del 2011

Llagostins o gambes amb ametlles

Què cal:

- Llagostins o gambes
- 100/150 gr. d'ametlles
- 1 got de vi blanc
- 2 grans d'all
- julivert
- pebre negre
- oli d'oliva
- sal

Com es fa:

Si les ametlles no son de les torrades (millor que no ho siguin) pelar-les i torrar-les amb una miqueta d'oli.


Pelar els alls i fregir-los en una paella amb oli.



Agafeu mes o menys la meitat de les ametlles torrades i en un morter, piqueu-les amb els alls fregits i el julivert fins que quedi una pasta.


En el mateix oli dels alls fregiu els llagostins o les gambes.


Quan estiguin cuits, s'han de treure de l'oli i reservar.
Poseu en una cassola el vi, la resta de les ametlles i el contingut del morter. Sal i pebre negre i bullir 10 minuts.


Retirar la cassola del foc, posar els llagostins/gambes per sobre i tirar un raig d'oli per damunt.


Servir-los amb cap o sense cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada