- 1 Kg. de cloïsses o xirles (o escopinyes)
- 2 grans d'all
- 2 cebes
- un tomàquet o dues cullerades de tomàquet cuit.
- 1 bitxo (guindilla)
- 1 cullerada de pimentó dolç
- 1 cullerada rasa de farina
- 1 got de vi blanc
- pebre negre
- sal i oli d'oliva
Preparació del plat:
Poseu les cloïsses en aigua i sal un parell d'hores per a que treguin tota la terra que porten. Netegeu-les be i poseu-les en una cassola amb una miqueta d'aigua o vi blanc fins que s'obrin. Canvieu l'aigua una o dues vegades. Coleu-les i reserveu el suc que han deixat.
Prepareu les cebes, el tomàquet, els alls i el bitxo.
Trinxeu o tritureu les cebes i els grans d'all i poseu-ho a coure, amb la guindilla, lentament en una paella o cassola. Quan comenci a estar tot cuit i una mica enrossit, afegiu el pimentó dolç i remeneu-ho tot amb el recipient fora del foc per a que no es cremi el pimentó.
Remeneu i aneu coent 2 o 3 minuts més i ara tireu-hi la farina deixant que agafi una mica més de color però vigilant que no es cremi.
Ara toca posar-hi el vi blanc. Un vi bo i si pot ser el mateix que prendreu amb aquest plat.
Remeneu una mica i deixeu-ho coure fins que l'alcohol s'hagi evaporat.
Ratlleu el tomàquet
i el tireu a la cassola, remeneu i hi afegiu el suc de la cocció de les cloïsses. Aneu tirant-ne fins que tingueu la consistència desitjada.
Deixeu-ho coure uns 10 minuts anant remenant. Poseu-hi pebre negre i sal si cal (de vegades amb el suc de les cloïsses ja queda en el punt de sal).
Ara ja s'afegeixen les cloïsses i es remenen amb molt de compte per a que lliguin amb la salsa.
Tireu julivert per sobre i deixeu-ho 2 minuts més a la cassola que s'impregni tot be.
I a menjar-les!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada