Què us cal:
- Uns 6 grans d'all
- Més o menys un litre d'aigua
- Un ou per persona
- Una llesca gran de pa per persona o dues de petites (es pot posar més o menys pa depenen de la quantitat d'aigua)
- oli d'oliva, sal, pebre i pimentó dolç i pimentó picant
Opcional: pernil, xoriço, etc...
Com es fa:
Peleu els grans d'all, els partiu per la meitat de dalt a baix i els fregiu a foc lent amb oli en una cassola.
Quan els alls comencin a agafar una mica de color (si es cremen els heu de tirar doncs amargarien el menjar), hi tireu les llesques petites o l'equivalent de les llesques grans, es a dir, la meitat del pa o una mica menys.
Ho remeneu tot be i hi afegiu el pimentó dolç (una cullerada gran rasa) sempre a foc molt lent i que no es cremi gens el pimentó. Remeneu durant 1 o 2 minuts i hi afegiu l'aigua. Quan comenci a bullir ho deixeu a foc lent uns 20 minuts.
Mentrestant torreu la resta de llesques de pa i poseu oli per damunt.
Quan hagi passat els 20 minuts poseu una mica de pebre negre i sal a la sopa i per sobre el pa torrat.
Deixeu el pa una estoneta que s'estovi i poseu un ou damunt de cada llesca (de vegades l'ou cau fora del pa). Tireu un polssonet de pimentó picant a cada rovell.
Torneu a encendre el foc i deixeu-lo a foc lent fins que l'ou estigui cuallat.
D'aquesta manera, quan s'afegeix la sopa al plat, l'ou es barreja i queda com a esfilagarsat o com a trossets d'ou escalfat.
o be podeu posar l'ou, no tirar la llesca de pa, deixar bullir uns minuts i menjar la sopa amb menys pa.
Si voleu posar-hi pernil o xoriço, l'heu de tirar tot just desprès del pimentó dolç i abans de l'aigua. Ho remeneu un o dos minuts i ja podeu afegir l'aigua.
(Un altre dia que la torni a fer ja utilitzaré plats més grans i canviaré les fotos).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada