dissabte, 10 de desembre del 2011

Pa amb raïm i formatge de cabra

Aquesta recepta és d'un pa amb formatge i raïm. No és un  postre dolç encara que tingui la consistència de pastís, és menjar salat . I veient els ingredients que porta, podria servir com a menjar únic a la feina o quan es va d'excursió.



Ingredients
 250g de farina
1 culleradeta de  llevat en  pols
3 ous
100g mantega
1dl vi blanc
150g formatge tendre de cabra
4 sarpats de raïm negre
2-3 branquetes de timó
1 culleradeta de  sal
Pebre negre

Com es fa
S’escalfa el forn a 180º graus. Es netegen els grans de raïm i es parteixen per la meitat retirant els pinyols. Es treu les fulletes i floretes de les branques de timó i es reserven.
Es desfà la mantega en una paella, molt poc a poc. 
En un bol gran es baten els ous amb la sal i el pebre. S'afegeix la mantega, el vi i les fulletes de timó. Per últim s'afegeix la farina i el llevat i es remena. Quan està tot ben remenat s'hi posa el formatge i el raïm i es torna a remenar amb molt de compte.
Agafeu ara un motlle dels allargat, de plum cake. Amb els dits el suqueu amb mantega i ho espolseu amb farina.
Al forn uns 35 0 40 minuts a 180 graus. Abans d'apagar el forn punxeu el pa amb un escuradents per saber si és prou cuit. L'escuradents ha de sortir net.
Quan s'acabi la cocció deixeu uns 5 minuts el pa al forn.
Espereu a que estigui fred abans de treure'l del motlle.  


 Us ha de quedar trossos de formatge per dintre. A mi no m'ha quedat gaire perquè no me'n vaig adonar i els vaig fer molt petitets.

1 comentari:

  1. Quina bona pinta! Ara només he de trobar formatge de cabra per aquí per poder-lo fer... per cert, t'han quedat súper xules les fotos!

    ResponElimina