diumenge, 19 d’agost del 2012

Peus de porc amb salsa romesco

Ingredients:

pels peus de porc:
- 2 o més peus de porc cuits tallats per la meitat.
- una ceba


per la salsa romesco:

- 2 o 3 nyores o pebrots de romesco
- un tomàquet
- 5 grans d'all
- una llesca de pa
- 12 ametlles torrades
- un bitxo (guindilla)
- oli d'oliva
- sal



Primer la salsa romesco.
S'escalden les nyores amb aigua bulllint. Es deixen (obertes) dins de l'aigua fins que son ben toves. Es treu les llavors i la part del mànec.




Mentrestant escaliveu al foc a terra o al forn el tomàquet i 3 grans d'all.



Fregiu el pa i les ametlles amb una mica d'oli.

Trinxeu l'all


Amb una cullereta, traieu la carn de les nyores estovades


Peleu el tomàquet i els alls i ho tritureu juntament amb la resta d'alls, les ametlles, el pa, sal, el bitxo, les nyores i un quart de litre d'oli




Ara anem a les potes/peus. Les millors (si no les voleu estar bullint un munt d'hores abans) son les de la carnisseria, però en alguns Súpers també n'hi ha que estan be. A mi m'agraden les de Mercadona o les de Caprabo.


Poseu-les 2 o 3 minuts amb la mateixa bossa de plàstic al microones i un cop calentes i toves les desosseu dintre de l'aigüera amb uns guants de làtex i amb molt de compte.
Tireu una mica de pebre negre i de pebre vermell picant per sobre i les passeu per farina.



Fregiu-les pels dos costats a foc lent i tapades. Compte que esquitxen molt. Reservar.



Agafeu una ceba


Trinxeu-la i poseu-la a fregir


fins que sigui rossa.


Afegiu els peus cuits i deixeu-ho 2 minuts remenant per a que es barregi tot be.




Ara ja podeu tirar per sobre la salsa romesco


Remenant amb compte deixant que faci xup xup uns minuts.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada