Ingredients per la massa:
- 200 grams de farina
- 100 grams de mantega
- 50 grams de sucre
- un rovell d'ou
- un polsonet de sal
Ingredients per la crema:
- 100 grams d'ametlles crues
- 100 grams de sucre
- 100 grams de mantega
- 2 ous
- 30 grams de rom
- 1 culleradeta de sucre vainillat
Ingredients per l'acabat:
- de 3 a 5 peres
Preparació:
Precalenteu el forn a 180 graus.
Tritureu poc a poc o barregeu els ingredients de la massa.
Deixeu reposar la massa embolicada en un plàstic 15 minuts a la nevera.
Estireu la massa amb compte. Si cal, ajudeu-vos amb plàstic de cuina.
O com us vagi millor
Suqueu un motlle baix amb mantega
i folreu-lo amb la massa.
Punxeu la massa amb una forquilla. Això és important per tal que no es formi humitat en el pastís.
Poseu-ho al forn durant 10 minuts. No la deixeu més, encara que us sembli que està crua, que os passarà com a mi. Es va fer massa. Ja es courà be desprès.
Mentre, prepareu la crema:
Tritureu les ametlles pelades i afegiu la resta d'ingredients. Torneu a batre.
Peleu 2 peres i talleu-les
Poseu la crema a sobre de la tarta que heu cuit al forn i cobriu amb les peres tallades.
Peleu 1 o 2 peres mes i talleu-les per la meitat, desprès hi feu uns talls finets sense arribar al fons.
Poseu aquestes peres a sobre de tot.
Torneu a posar la tarta al forn uns 30 o 35 minuts.
Tragueu la tarta del motlle i poseu-la en una blonda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada