dissabte, 18 d’agost del 2012

Tarta de pera

Ingredients per la massa:

- 200 grams de farina
- 100 grams de mantega
- 50 grams de sucre
- un rovell d'ou
- un polsonet de sal


Ingredients per la crema:

- 100 grams d'ametlles crues
- 100 grams de sucre
- 100 grams de mantega
- 2 ous
- 30 grams de rom
- 1 culleradeta de sucre vainillat


Ingredients per l'acabat:
- de 3 a 5 peres



Preparació:

Precalenteu el forn a 180 graus. 
Tritureu poc a poc o barregeu els ingredients de la massa.
Deixeu reposar la massa embolicada en un plàstic 15 minuts a la nevera.



 Estireu la massa amb compte. Si cal, ajudeu-vos amb plàstic de cuina.

 O com us vagi millor


Suqueu un motlle baix amb mantega


i folreu-lo amb la massa.


Punxeu la massa  amb una forquilla. Això és important per tal que no es formi humitat en el pastís.


Poseu-ho al forn durant 10 minuts.  No la deixeu més, encara que us sembli que està crua, que os passarà com a mi. Es va fer massa. Ja es courà be desprès.
Mentre,  prepareu la crema:

Tritureu les ametlles pelades i afegiu la resta d'ingredients. Torneu a batre.


Peleu 2 peres i talleu-les


Poseu la crema a sobre de la tarta que heu cuit al forn i cobriu amb les peres tallades.


 Peleu 1 o 2 peres mes i talleu-les per la meitat, desprès hi feu uns talls finets sense arribar al fons.


 Poseu aquestes peres a sobre de tot.


Torneu a posar la tarta al forn uns 30 o 35 minuts. 


Tragueu la tarta del motlle i poseu-la en una blonda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada