diumenge, 19 d’agost del 2012

Gaspatxo

Què cal:

- 1 Kg aproximadament de tomàquets
- una ceba petita
- 1 gra d'all
- mig cogombre o un de petit
- un tros de pebrot
- una llesca gran de pa remullada amb aigua
- una  o dues cullerades de vinagre
- una cullerada de pimentó dolç
- pebre
- sal
- 50 grams d'oli




Com es fa:

Peleu la ceba, l'all i el cogombre. Traieu la part de la branca de les tomates però no les peleu. Partiu-les en 4 trossos. 

Tritureu tots els ingredients excepte l'oli i el pimentó dolç.
Coleu-ho amb un colador xinès.


Ajudeu-vos amb una cullera.


Aneu afegint aigua (si cal) fins que tingui la consistència que us agradi. No feu  una sopa massa clara.
Poseu- en una cassola o recipient adequat i barregeu l'oli i el pimentó amb una cullera gran o batedora manual.
Rectifiqueu de sal.


El gaspatxo quedarà més o menys vermell depenent des tomàquets.



  Fregiu pa tallat petit i tireu-lo al plat en el moment de començar-lo a menjar.
També podeu tallar a trossets petits pebrot, ceba i cogombre i anar-lo afegint a la sopa mentre es menja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada