Ingredients:
- 1 Kg de rap (o el que es necessiti per l'ocasió). Tallat a trossos, sense espina ni res.
- 25 grams de pa
- 2 cebes
- 2 o 3 alls
- ametlles torrades
- un got de vi blanc sec
- una nyora
- julivert
- oli d'oliva
- pebre negre
- pebre vermell
- sal
- xirles o cloïsses (opcional)
Elaboració:
Feu que us tallin un rap o una cua de rap a trossos.
Fregir les ametlles si no son torrades. Fregir el pa.
Triturar la ceba i filetejar els alls.
Daurar-los amb l'oli d'oliva.
Abans que agafin color, afegiu la ceba. Es fregeix be.
Es pica: el pa, les ametlles, la nyora sense llavors ni mànec i el sofregit de ceba i all conjuntament amb l'oli del sofregit.
Reserveu la picada.
A la mateixa cassola es posa el rap a trossos i es fregeix amb oli, una mica de sal i pebre (negre i vermell) i julivert.
Quan li hagueu donat uns tombs, afegiu el vi blanc.
Mentrestant obriu les xirles amb una miqueta d'aigua.
Deixeu el rap amb el vi uns 3 o 4 minuts.
Afegiu la picada.
Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts.
Cap al final tireu-hi una mica de julivert.
Afegiu les xirles i remeneu amb compte.
Uns 2 minuts i ja està.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada