diumenge, 13 de maig del 2012

Rap amb ametlles i pa fregit

Ingredients:

- 1 Kg de rap (o el que es necessiti per l'ocasió). Tallat a trossos, sense espina ni res.
- 25 grams de pa
- 2 cebes
- 2 o 3 alls
- ametlles torrades
- un got de vi blanc sec
- una nyora
- julivert
- oli d'oliva
- pebre negre
- pebre vermell 
- sal
- xirles o cloïsses (opcional)
 




Elaboració: 

Feu que us tallin un rap o una cua de rap a trossos.


Fregir les ametlles si no son torrades. Fregir el pa.

Triturar la ceba i filetejar els alls.


Daurar-los amb l'oli d'oliva.


Abans que agafin color, afegiu la ceba. Es fregeix be.


Es pica: el pa, les ametlles, la nyora sense llavors ni mànec i el sofregit de ceba i all conjuntament amb l'oli del sofregit.


Reserveu la picada.


A la mateixa cassola es posa el rap a trossos i es fregeix amb oli, una mica de sal i pebre (negre i vermell) i julivert.


Quan li hagueu donat uns tombs, afegiu el vi blanc.




Mentrestant obriu les xirles amb una miqueta d'aigua.


Deixeu el rap amb el vi  uns 3 o 4 minuts.


Afegiu la picada.




Deixeu-ho coure uns 8 o 10 minuts.

  

Cap al final tireu-hi una mica de julivert.


Afegiu les xirles i remeneu amb compte.




Uns 2 minuts i ja està.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada