dijous, 17 de maig del 2012

Faves amb calamarsets



Ingredients:

- 1/2 Kg aproximadament de calamarsets
- 1/2 Kg aproximadament de faves desgranades (entre 800 i 1000 grams amb pela). O be un pot de favetes baby.
- 1 ceba grossa
- 2 grans d'all
- pebre vermell picant i dolç
- menta fresca (també hi va be licor de menta)
- aigua calenta
- oli d'oliva
- sal

Elaboració:

- Netegeu els calamarsets o millor feu que us els netegin a la peixateria.


- Desgraneu les faves.




- Trinxeu la ceba i els alls.


- Poseu-los a sofregir.


- Quan estiguin tovets s’afegeixen els calamarsets.


- Es posa sal i pebre vermell picant.


- Es deixen coure uns 5 minuts (depenen de la mida s'hauran de deixar coure uns minuts més).


- Si les faves son molt grosses, feu-les bullir amb aigua uns 10-15 minuts. Si son petitetes o de les baby de pot no cal bullir-les.
- Es tiren les faves al sofregit amb els calamarsets amb la branqueta o el licor de menta.


- Remeneu be un minut per a que es barregin els diferents sabors. 



- Tireu una mica d'aigua calenta per a  que es coguin be. Afegiu una mica de sal.


- Es deixa coure uns 8-10 minuts comprovant que les faves quedin ben cuites.


 - Comproveu de sal i serviu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada