diumenge, 13 de maig del 2012

Fumet de peix

En moltes receptes cal una mica de fumet de peix. Us dono una manera senzilla de fer-lo. El podeu congelar en pots de vidre o de plàstic i d'aquesta manera, utilitzar-lo quan us faci falta.

Què cal:

- Espines i cap de peix. Quan compreu un lluç, un rap, o un altre peix sencer, feu que us posin a part el cap i les espines.


- 2 ceba, una pastanaga, i, si el teniu, un all porro

- Grans de pebre o pebre en pols
- Un got de vi blanc, millor sec
- Herbes provençals
- El suc de mig llimó
- 2 litres o tres d'aigua




Com es fa:

Poseu-ho tot junt a bullir.


Deixeu coure, un cop comenci a bullir, entre 20 i 30 minuts.



Coleu el fumet i deuxeu-lo refredar.


Utilitzeu el que us calgui i la resta distribuir-ho en pots i poseu-ho a congelar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada