dissabte, 4 de febrer del 2012

Cols de Brussel•les amb escopinyes

Ingredients:

- 1/2 kilo de cols de Brussel•les
- 1/2 kilo d'escopinyes
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- un got de vi blanc o cava
- una cullerada de farina
- oli d'oliva d'Aspa
- sal
- pebre negre
- una llimona







Com es fa:

Poseu les escopines en un recipient amb aigua i sal i deixeu-les al menys mitja hora fins que treguin l'arena que porten.


Netegeu les cols: es retiren les fulles exteriors i es talla el mànec.


Es passen per aigua i es posen a bullir amb aigua, el suc de mitja llimona i sal.


Netegeu amb aigua les escopinyes i poseu-les en una cassola amb un got de vi o cava.


Tapeu fins que s'obrin.


Colar el caldo i reservar.


Traieu les escopinyes de la closca, però deixeu-ne unes quantes de senceres per adornar.


Picar la ceba


i fregir-la en una paella o cassola.
.

Picar els alls


i afegir-los.



Ratlleu un tomàquet.


Quan es comenci a daurar aquest sofregit, tireu-hi el tomàquet ratllat.


Coure uns minuts. Posar sal.
Afegir la farina i remeneu.


Deixeu 2 minuts a foc lent. Aneu remenant.


Tireu el caldo de les escopinyes al sofregit.


Remeneu. Afegiu les cols, pebre negre


i les escopinyes sense closca.


Remeneu i deixeu coure uns 4 minuts.


Serviu amb les escopinyes senceres guardades abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada