Ingredients:
- 1/2 kilo de cols de Brussel•les
- 1/2 kilo d'escopinyes
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- un got de vi blanc o cava
- una cullerada de farina
- oli d'oliva d'Aspa
- sal
- pebre negre
- una llimona
Com es fa:
Poseu les escopines en un recipient amb aigua i sal i deixeu-les al menys mitja hora fins que treguin l'arena que porten.
Netegeu les cols: es retiren les fulles exteriors i es talla el mànec.
Es passen per aigua i es posen a bullir amb aigua, el suc de mitja llimona i sal.
Netegeu amb aigua les escopinyes i poseu-les en una cassola amb un got de vi o cava.
Tapeu fins que s'obrin.
Colar el caldo i reservar.
Traieu les escopinyes de la closca, però deixeu-ne unes quantes de senceres per adornar.
Picar la ceba
i fregir-la en una paella o cassola.
.
Picar els alls
i afegir-los.
Ratlleu un tomàquet.
Quan es comenci a daurar aquest sofregit, tireu-hi el tomàquet ratllat.
Coure uns minuts. Posar sal.
Afegir la farina i remeneu.
Deixeu 2 minuts a foc lent. Aneu remenant.
Tireu el caldo de les escopinyes al sofregit.
Remeneu. Afegiu les cols, pebre negre
i les escopinyes sense closca.
Remeneu i deixeu coure uns 4 minuts.
Serviu amb les escopinyes senceres guardades abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada