diumenge, 19 de febrer del 2012

Amanida de Diumenge

És un altra manera de preparar l'amanida de sempre, però te molt color i la salsa li dóna un gust especial. Està clar que tots els ingredients que utilitzem seran els de temporada o els que tinguem a casa en el moment de fer-la. Però aquesta amanida no és el mateix si no hi poseu: llavors de carabassa, mostassa, ous i poma.

Ingredients per l'amanida:

- diferents tipus d'ensiam
- llavors de carabassa
- magrana
- una poma vermella
- alls tendres (o alls secs trinxats)
- raves
- pastanaga
- ous durs
- olives
Ingredients per la salsa:

- mostassa
- oli d'oliva
- un gra d'all
- una llimona
- pebre negre
- herbes provençals
- vinagre
- sal

Com preparar-la:

Desgraneu una magrana, prepareu un sarpat de llavors de carabassa i trieu una poma.


Prepareu unes olives.


Poseu a bullir els ous que haureu de necessitar.



Fregiu una mica les llavors de carabassa. Pocs minuts vigilant que no es cremin.


Tapeu-les perquè salten. Deixeu-les refredar.



Poseu en un bol gran o plata els diferents tipus d'ensiam.



Trieu els altres elements que voleu afegir.



Tireu primer els grans de magrana als ensiams,



desprès les llavors de carabassa,



els alls tendres tallats a trossets,



la pastanaga a rodanxetes amb els raves,


i remeneu-ho tot be.



Ara heu de fer la salsa:



En un bol tireu el gra d'all picat, pebre negre, herbes provençals i sal.


El suc de la llimona, unes gotes de vinagre i 2 o 3 culleradetes de mostassa.


Remeneu


Tireu oli i aneu remenant fins que tingueu la consistència que desitgeu.



Ara ja podeu tallar la poma en làmines, neta i amb pela



i ràpidament afegir-la a l'amanida i tirar la salsa per sobre. (Si deixeu la poma sense la salsa, es tornarà fosca).


Remeneu-ho tot be,


i afegiu els ous durs partits per la meitat i unes quantes olives.


Llesta per a ser menjada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada