És un altra manera de preparar l'amanida de sempre, però te molt color i la salsa li dóna un gust especial. Està clar que tots els ingredients que utilitzem seran els de temporada o els que tinguem a casa en el moment de fer-la. Però aquesta amanida no és el mateix si no hi poseu: llavors de carabassa, mostassa, ous i poma.
Ingredients per l'amanida:
- diferents tipus d'ensiam
- llavors de carabassa
- magrana
- una poma vermella
- alls tendres (o alls secs trinxats)
- raves
- pastanaga
- ous durs
- olives
Ingredients per la salsa:
- mostassa
- oli d'oliva
- un gra d'all
- una llimona
- pebre negre
- herbes provençals
- vinagre
- sal
Com preparar-la:
Desgraneu una magrana, prepareu un sarpat de llavors de carabassa i trieu una poma.
Prepareu unes olives.
Poseu a bullir els ous que haureu de necessitar.
Fregiu una mica les llavors de carabassa. Pocs minuts vigilant que no es cremin.
Tapeu-les perquè salten. Deixeu-les refredar.
Poseu en un bol gran o plata els diferents tipus d'ensiam.
Trieu els altres elements que voleu afegir.
Tireu primer els grans de magrana als ensiams,
desprès les llavors de carabassa,
els alls tendres tallats a trossets,
la pastanaga a rodanxetes amb els raves,
i remeneu-ho tot be.
Ara heu de fer la salsa:
En un bol tireu el gra d'all picat, pebre negre, herbes provençals i sal.
El suc de la llimona, unes gotes de vinagre i 2 o 3 culleradetes de mostassa.
Remeneu
Tireu oli i aneu remenant fins que tingueu la consistència que desitgeu.
Ara ja podeu tallar la poma en làmines, neta i amb pela
i ràpidament afegir-la a l'amanida i tirar la salsa per sobre. (Si deixeu la poma sense la salsa, es tornarà fosca).
Remeneu-ho tot be,
i afegiu els ous durs partits per la meitat i unes quantes olives.
Llesta per a ser menjada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada