dilluns, 10 de setembre del 2012

Merengues



Què cal:

- clares d'ou (entre 3 i 6)
- unes gotes de llimona
- un polset de sal
- sucre ( entre 25 i 50 grams per clara depenent de com us agradi de dolç) 


Com es fa:
Tritureu el sucre fins que us quedi sucre glaç.


Preescalfeu el forn a 100 graus.
Bateu les clares a punt de neu  ( a mà o amb una batedora)  amb unes gotes de llimona i el polsim de sal.
Quan comencin a agafar consistència aneu afegint poc a poc el sucre en pols.


Poseu un full de paper de forn a sobre d'una safata del forn 
Amb una cullera agafeu parts del batut i els poseu damunt. També podeu fer servir una mànega pastissera però heu d'anar ràpid doncs la massa baixa ràpidament .


Poseu la safata amb els merengues al forn i deixeu-ho una hora. 
Abans de traure'ls comproveu que estiguin cuits (es veu pel color)  i si cal afegiu una mica més de temps.
Deixeu que es refredin i retalleu el paper del voltant de cada merengue. 


Podeu posar una mica de sucre glaç per sobre de cada merengue. 


Guardeu-los en un envàs hermètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada