Què cal:
- clares
d'ou (entre 3 i 6)
- unes gotes
de llimona
- un polset
de sal
- sucre (
entre 25 i 50 grams per clara depenent de com us agradi de dolç)
Com es fa:
Tritureu el
sucre fins que us quedi sucre glaç.
Preescalfeu
el forn a 100 graus.
Bateu les
clares a punt de neu ( a mà o amb una batedora) amb unes gotes de llimona i el polsim de sal.
Quan
comencin a agafar consistència aneu afegint poc a poc el sucre en pols.
Poseu un
full de paper de forn a sobre d'una safata del forn
Amb una
cullera agafeu parts del batut i els poseu damunt. També podeu fer servir una
mànega pastissera però heu d'anar ràpid doncs la massa baixa ràpidament .
Poseu la
safata amb els merengues al forn i deixeu-ho una hora.
Abans de traure'ls
comproveu que estiguin cuits (es veu pel color) i si cal afegiu una mica
més de temps.
Deixeu que
es refredin i retalleu el paper del voltant de cada merengue.
Podeu posar una mica de sucre glaç per sobre de cada merengue.
Guardeu-los en un envàs hermètic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada