divendres, 17 d’abril del 2015

Cargols Punxencs amb salsa verda



Ingredients per la salsa

julivert fresc o sec
1 ou dur
la molla d'una llesca gran remullada en vinagre
2 o 3 grans d'all
2 o 3 anxoves
oli
sal



Cocció dels caragols:
Els punxencs s'han de deixar almenys una hora en remull amb sal per a que treguin tota l'arena . Després es netegen molt be amb aigua freda.
Posar aigua a bullir en una olla gran i sense gens de sal. Quan bulli s'hi tiren els caragols i es deixen entre 10 i 20 minuts, depenen de la mida.
Mentrestant prepareu un gibrell o recipient gran amb molta aigua freda, gel i 1/2 quilo de sal per cada quilo de punxencs. Quan son cuits es tiren a aquest recipient i es remenen be amb les mans .
Aquesta és la manera que surt més bo el marisc cuit. Si no teniu temps i ho trobeu massa complicat, bulliu-los amb aigua  i sal i ja està.

Salsa verda:

Poseu els ingredients a la batedora en aquest ordre:
El julivert, els alls, l'ou, la molla de pa, la sal (poqueta) i les anxoves. Triturar be i afegir poc a poc l'oli fins que us agradi la consistència de la salsa.






La salsa dura bastants dies a la nevera i és molt bona per acompanya peix a la planxa o bullit, patates, arròs blanc, etc..
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada